Gadgeti koji olakšavaju i obogaćuju svakodnevicu: Četiri uređaja u koja se isplati uložiti

#TRENDING
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 31.05.2024.
Robotski usisavač

Kako se tehnologija infiltrirala u sve pore života, sve je teže odoljeti gadgetima koji olakšavaju i obogaćuju svakodnevicu. Uz jednostavno upravljanje u nekoliko klikova, nude i brojne druge prednosti koje mogu unaprijediti tvoj dom

Danas postoji pametna verzija gotovo svakog kućanskog uređaja, a u nastavku ti predstavljamo one u koje se isplati uložiti.

Friteza na vrući zrak (air fryer)

Posljednjih godina prava senzacija u kuhinji postao je air fryer, odnosno friteza na vrući zrak u kojoj možeš skuhati gotovo sve. 

Osim što dobivaš zdravije obroke jer koristiš minimalnu količinu ulja, obroci su u prosjeku 1,5 brže gotovi nego u pećnici. Uz automatske programe lako podešavaš vrijeme, temperaturu i protok vrućeg zraka.

Robotski usisavač

Ako želiš automatizirati svoj dom i smanjiti broj kućanskih poslova, onda je robotski usisavač idealan pametni uređaj za tebe. Upoznaj novu eru čistoće i pusti da robot obavi posao umjesto tebe.

Osim toga, većina novijih robotskih usisavača mapira tvoj dom i automatski planira najučinkovitiji način usisavanja. Uz moćno usisavanje, uglavnom i peru podove, čime osiguravaju vrhunske rezultate čišćenja.

Prijenosni projektor

Voliš filmske večeri, ali ne voliš krcata kina? Pretvori svoj dnevni boravak u kućno kino uz prijenosni projektor, pozovi društvo i iskusi čaroliju velikog platna u svome domu.

Gledaj omiljeni sadržaj preko cijelog zida i uz minimalnu buku. Osim toga, možeš prilagoditi udaljenost projekcije za sliku, bilo da gledaš filmove, sportske prijenose ili igraš videoigre.

Pametna kamera

Iskusi budućnost pametnog nadzora i maksimalnu sigurnost uz pametnu kameru. Prati što se sve događa u tvome domu ili vikendici putem svog pametnog telefona i dobivaj obavijesti o neobičnim aktivnostima.

Pametne kamere korisne su i za praćenje aktivnosti kućnih ljubimaca, a zahvaljujući dvosmjernoj komunikaciji čak možeš uplašiti provalnike.

Želiš jedan od ovih uređaja? Odaberi jedan od naših internet paketa i može biti tvoji po super cijeni.

Foto: Getty Images

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Kako produljiti trajanje baterije na iPhoneu

Sve teme

Želiš da ti baterija na iPhoneu duže traje? Uz ova četiri savjeta ćeš to postići

Kako svaka nova serija iPhonea postaje sve brža, veća i bolja, isto vjerojatno očekuješ i od trajanja baterije. Zato baterija kod većine modela traje oko jedan dan ili malo više, uz redovitu upotrebu.

Ali što ako jednu večer zaboraviš napuniti svoj iPhone? Ili ako si na putovanju i iscrpiš bateriju do krajnjih granica, ali želiš da još malo potraje? Puno je scenarija u kojima ti je potrebno da ti baterija duže potraje, a u nastavku ti donosimo četiri savjeta uz koja ćeš to postići.

Isključi aplikacije u pozadini

U postavkama svog iPhonea potraži „Osvježavanje aplikacija u pozadini“ i isključi aplikacije koje se ne trebaju stalno osvježavati u pozadini sustava.

Ali pripazi koju aplikaciju isključuješ jer onda nećeš dobivati njihove notifikacije, ali ćeš uštedjeti bateriju. Primjerice, ako isključiš Instagram, TikTok ili WhatsApp, neće ti dolaziti obavijesti i možda ćeš propustiti poruke koje ti pristižu.

Isključi Siri

Ako ne koristiš značajku „Hey Siri“, isključi je jer tvoj iPhone onda neće stalno slušati za Siri zapovijed i tako ćeš uštedjeti bateriju.

U postavkama pronađi „Siri i pretraživanje“ i odaberi „Isključi“. A ako želiš ponovno uključiti Siri, uvijek ti je dostupna držanjem gumba za zaključavanje.

Nemoj zatvarati sve aplikacije

Iako ti se ovaj savjet možda čini kontroverznim, Apple je u iOS-u usavršio multitasking. Točnije, aplikacije koje se ne koriste u pozadini jednostavno su stavljene u stanje mirovanja, sve dok se ponovno ne otvore.

Dakle, ako želiš uštedjeti bateriju na svom iPhoneu, upamti da ne moraš zatvoriti aplikacije jer ti to uz bateriju, troši vrijeme i resurse.

Uključi Low Power Mode

Ako ti je postotak baterije manji od 20 posto, a nisi ni blizu punjača, još uvijek možeš produljiti rad mobitela. Za početak možeš uključiti Low Power mode i tako smanjiti svjetlinu zaslona, optimizirati performanse uređaja i ograničiti mnoge aktivnosti koje se odvijaju u pozadini na tvom mobitelu.

Kada ti razina baterije dosegne 20 i 10 posto automatski ćeš dobiti upit o uključenju značajke Low Power Mode, ali možeš je omogućiti kad god želiš. Pronađi ga u postavkama pod izbornikom „Baterija“ i uključi ga. Ova značajka automatski se isključuje kad napuniš iPhone do 80 posto ili kada je ručno isključiš u spomenutom izborniku.

Foto: Getty Images

Online kupnja

Sve teme

Manje poznate prednosti online kupnje: Klikom do većih ušteda i boljeg izbora

Kupnja putem interneta ima mnogo prednosti. Avionske karte, namirnice, kozmetika, kućanske potrepštine, tehnologija – danas sve to možeš kupiti putem weba, i to praktičnije nego ikada prije.

Online trgovine konkurentne su s cijenama i proizvodima, a kupcima pružaju pregršt opcija koje fizičke trgovine često ne nude.

U pandemiji je online kupnja bila dominantna u svim dijelovima svijeta, a ta se navika zadržala i nakon njezina završetka.

Osim kupnje iz udobnosti svog doma ili odakle god želiš, kupnja putem interneta ima brojne druge prednosti. Izbjegavanje gužve, dugih redova i traženja parkinga tijekom popularnih shopping datuma samo su neke od njih. U nastavku upoznaj sve benefite online kupnje.

Kupnja u bilo koje vrijeme s bilo kojeg mjesta

Najočitija prednost online kupnje definitivno je fleksibilnost. Možeš kupovati u bilo koje doba dana ili noći, sa svoga kauča, iz javnog prijevoza ili na putovanju - mogućnosti su neograničene.

Osim toga, svi mogu iskoristiti iste pogodnosti poput rasprodaje i popusta kod određenog trgovca, gdje god živjeli i u koje god doba dana kupovali.

Izbjegavaš gužve

Pandemija koronavirusa promijenila je puno toga, poput načina na koji pristupamo kupnji namirnica do toga kako uživamo u raznim oblicima zabave. Izbjegavanje gužvi postala je norma, a iako to više nije potrebno, mnogi kupci i dalje preferiraju tako kupovati. Posjet trgovačkim centrima, posebno zbog neradnih nedjelja, pretvorio se u gnjavažu s parkingom i gužvom.
Kada kupuješ putem interneta, izbjegavaš duge redove na blagajni, štediš novac na benzinu i preskačeš duga kruženja po parkiralištu.

Praktičnost

Kod internetske kupnje, paketi ti se dostavljaju na kućni prag, čime štediš vrijeme i novac na benzinu. Osim toga, kupnja putem aplikacije koja sprema tvoje osobne podatke čini naplatu bržom i praktičnijom

Jednostavno uspoređivanje cijena

Ako nemaš puno vremena za šetanje po shopping centru, online kupnja daje ti priliku da pažljivo pogledaš ponudu i usporediš cijene. Šetanje od trgovine do trgovine oduzima ti puno više vremena od guglanja i otvaranja novog prozorčića u browseru.

Čitajući recenzije i uspoređujući proizvode prije kupnje, osiguravaš si najbolju vrijednost za novac, bez dodatnog trošenja vremena i energije.

Više popusta i veći izbor rabljenih proizvoda

Online kupnja može ti uštedjeti više novca jer pregršt web stranica u svojoj ponudi nudi rabljene i obnavljane artikle.

Još jedan način da uštediš novac je da se prijaviš za obavijesti o popustima i rasprodajama putem e-maila ili SMS-a. Na ovaj ćeš način dobiti obavijest najboljem trenutku za kupnju, a budući da možeš kupovati bilo kada i bilo gdje, lako je iskoristiti ove ponude.

Jedna od online ponuda koju ne želiš propustiti definitivno je naš Vikend za KLIK koji ti jednom mjesečno samo na A1 webu donosi sjajne popuste na različite uređaje. Samo ovoga vikenda, od 26. do 28. travnja zgrabi popust do 300 € na izdvojene mobitele, a iPhone 15 Plus može biti tvoj uz 200 € popusta. Možeš se počastiti i novim gadgetom, poput bežičnih slušalica i pametnih satova, i uštedjeti do 80 %.
Osim toga, ako aktiviraš A1 fiksnu uslugu ili je produljiš, možeš uštedjeti do 200 € na kupnji PlayStationa 5. A ako produljiš fiksnu uslugu, vrhunski Lenovo tablet može biti tvoj za samo 1 €. Više detalja saznaj OVDJE.

Kupnja bez pritiska

Kod velikih kupnji kao što su automobili, putovanja i osiguranja, nerijetko se možeš susresti s nametljivim prodavačima. S druge strane, online kupnja daje ti shopping iskustvo bez pritiska.

Na taj je način lakše dodatno istražiti određeni proizvod, nazvati prijatelje i obitelj za drugo mišljenje te procijeniti financijske mogućnosti prije kupnje. Ako ne želiš dovršiti transakciju, jednostavno možeš napustiti svoju košaricu.

Spremanje košarice za kasnije

Za razliku od kupnje u shopping centru, ako napustiš svoju online košaricu, svi artikli tamo ostaju, barem neko vrijeme. Dio trgovaca obavijestit će te e-mailom ako to učiniš, a takvi podsjetnici nerijetko sadržavaju posebne ponude ili kodove za popust.

Foto: Getty Images