Rujan na A1 TV-u: Nova serija o Batmanovom rivalu, video putopisi i ranojutarnji blok crtića

  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 04.09.2024.
Serija Pingvin dolazi na Max

Kraj ljeta donosi povratak obavezama i užurbanom ritmu, zbog čega se vjerojatno više veseliš trenucima odmora kod kuće. Zato je uvijek korisno znati uz kakav se TV sadržaj možeš opustiti i zabaviti u nadolazećim danima.

Izdvojili smo ti najbolje serije, filmove, crtiće i dokumentarce koji te tijekom rujna očekuju na A1 TV-u.

Serija „Pingvin“ 

Novo poglavlje epske sage o Batmanu dolazi na streaming platformu Max

Svaki petak od 20. rujna u 20 sati rezerviran je za seriju „Pingvin“, uzbudljivu kriminalističku dramu koja prati pokušaje Oswalda "Oza" Cobba (Colin Farrell) da kontrolira Gotham City.

Dok je grad u opasnosti nakon urušavanja morskog nasipa, Oz nastoji popuniti poziciju moći koju je ostavila smrt Carminea Falconea i napokon omogućiti svojoj majci Francis (Deirdre O’Connell) život koji joj je oduvijek obećavao



Streaming platforma Max dio je HBO Premium TV paketa, a osim aplikacije, u njega je uključeno pet TV kanala (HBO, HBO2, HBO3, Cinemax i Cinemax 2) te HBO On Demand katalog unutar A1 Videoteke.

Film „Amsterdam“

Korisnici Osnovnog i Dodatnog Filmskog paketa na kanalu FilmBox Premium 15. rujna u 20 sati mogu uhvatiti detektivsku komediju „Amsterdam“ iz 2022. godine. Film je inspiriran događajem iz 1930-ih kada su se tri prijatelja slučajno našla u centru jedne od najšokantnijih tajnih zavjera u američkoj povijesti

Popis glumaca zaista je impresivan pa su tako u glavnim ulogama su Christian Bale, Margot Robbie i John David Washington, dok se u sporednim ulogama pojavljuju Rami Malek, Robert De Niro, Anya Taylor-Joy, Chris Rock i Mike Myers.

Serija „The Following Events Are Based On A Pack of Lies“ 

Alice je podcijenjena asistentica koja živi u skučenom stanu sa svojom obitelji, Cheryl je autorica bestselera koja živi sama u prostranoj vili, a dr. Robert Chance je proslavljeni poduzetnik koji je zaljubljen u Alice. Ili ne?

Robert je zapravo sociopatski prevarant koji je potpuno zavarao Alice i spreman je prebaciti se na sljedeću žrtvu – Cheryl. Alice to vidi kao priliku za zadovoljavanje pravde, ali koliko će daleko otići kako bi uvjerila Cheryl u istinu? 

Sve odgovore možeš saznati u seriji „The Following Events Are Based On A Pack of Lies“ na kanalu BBC First ponedjeljkom u 21 sat počevši od 16. rujna.

Rano jutro na Da Vinciju

Ako koristiš Osnovni ili Dodatni Obiteljski paket i tražiš sadržaj za najmlađe, kanal Da Vinci ima sve što trebaš. Tijekom rujna svakoga radnog dana od 7 sati uhvati zabavan trosatni blok sljedećih crtića: „Darwin i Newts“, „Addison“, „Kosmix“, „Struja sa Smorphom“, „Bitz i Bob“, „Znate li?“, „Dr. Panda“, „Doki“, „Briko“, „Bitz i Bob - i ti to možeš“.

Premijera nagrađivanog dokumentarca

Ako koristiš Osnovni ili Dodatni Obiteljski paket, 14. rujna u 21:50 sati na kanalu DOX TV čeka te hrvatska premijera Oscarom nagrađenog dokumentarca "20 dana u Mariupolju" o ukrajinskom gradu koji je gotovo sravnjen sa zemljom u ruskom napadu, a životi tisuća stanovnika naprasno su uništeni.

AP-ev novinar Mstyslav Černov snimio je dirljiv dokumentarac koji je spoj njegovih novinarskih izvještaja i osobnih snimki ratom pogođene domovine. “20 dana u Mariupolju” intimni je prikaz stanovnika čiji je dom napadnut, života koji su zauvijek promijenjeni, djetinjstva koja su prerano suočena sa strahotama koje ne zaslužuju.

Dvije godine kasnije, Mariupolj je pod kontrolom Moskve i Putina, a tragični razmjeri napada iz 2022. i danas su nepoznati. Stanovnici koji su uslijed napada morali napustiti svoje domove i dalje sanjaju o povratku u svoj grad.

 


Otkrij Portugal, Škotsku i Indiju 

Tijekom rujna na kanalu Travel XP uhvati tri zanimljiva video putopisa

Robbie James, Britanac koji se ne može othrvati svome škotskom podrijetlu, odlazi u Škotsku kako bi prihvatio svoje korijene u putopisu „10 Days Scotland“. Svladao je sviranje gajdi na ulicama Edinburgha, probao haggis u pubovima uz jezero, istražio drevne dvorce i uspavane ribarske gradove. No, je li deset dana dovoljno da Robbie otkrije sve ljepote Škotske? Putopis „10 Days Scotland“ uhvati na kanalu Travel XP od 1. do 6. rujna od 19 sati.

Ako želiš otkriti ljepote Indije, od 15. do 21. rujna od 18:30 sati pogledaj putopis „Off The Grid India“. Kreni na uzbudljivo putovanje od oštrih planina Ladakha do bujnih zelenih koraljnih atola Lakshadweepa i otkrij manje razvikane lokacije na kojima se prepoznaje prava čar Indije.

A od 17. do 21. rujna u 20 sati na kanalu Travel XP pronađi putopis „Backpack Portugal“ o jednoj od omiljenih europskih destinacija. Portugal nisu samo suncem okupane plaže, dobra vina i šarm Starog svijeta, već i tradicija pomorskih otkrića, bajkoviti dvorci, drevni samostani i neka od najstarijih sveučilišta na svijetu.



Još uvijek nemaš A1 TV? Naruči ga već danas uz fiksni internet.

Preuzmi A1 Xplore TV aplikaciju i gledaj A1 TV na Smart TV-u, putem Android TV boxa ili samo pokreni omiljenu seriju na svom mobitelu ili računalu. TV usluga dostupna je u svakoj sobi, bez dodatnih instalacija i kablova.

Odaberi jedan od tri Osnovna TV paketa, a možeš aktivirati i Dodatne pakete po posebnoj cijeni. Osnovni paket možeš mijenjati jednom mjesečno u Moj A1 aplikaciji, a Dodatne pakete možeš aktivirati po želji.

Foto: HBO

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Netflixova serija The Perfect Couple

Sve teme

Noviteti na Netflixu u rujnu: Uzbudljiva drama o istinitom zločinu braće Menendez i krimić s Nicole Kidman

Povratak s godišnjih odmora najlakše je preboljeti uz dobar sadržaj na streaming servisima. Ako revno pratiš originalne serije i filmove iz Netflixove produkcije, imamo nekoliko rujanskih preporuka za tebe.

Uhvati nove epizode četvrte sezone „Emily u Parizu“, novu seriju kreatora „Dahmera“ i krimi seriju s Nicole Kidman.

The Perfect Couple

Ako voliš Nicole Kidman i krimiće, zaokruži 5. rujna na svome kalendaru jer tada na Netflix dolazi nova serija „The Perfect Couple“. Svih šest epizoda režirala je oskarovka i dobitnica Emmyja Susanne Bier, a serija se temelji na istoimenom bestseleru autorice Elin Hilderbrand

„The Perfect Couple“ prati Ameliju Sacks (Eve Hewson), djevojku koja se udaje u jednu od najbogatijih obitelji Nantucketa. Mladoženjina majka, Greer Garrison Winbury (Nicole Kidman), poznata spisateljica, ne štedi na vjenčanju. No, kada se mrtvo tijelo pojavi na plaži, maštanja o ispijanju šampanjca brzo isparavaju i mijenjaju ih sumnje. Ubrzo svi postaju sumnjivci, a dugo čuvane obiteljske tajne izbijaju na površinu.

Boxer

Eryk Kulm Jr. napustio je komunističku Poljsku kako bi postao boksač, ali muči se kao imigrant. U pratnji trudne supruge, poljski imigrant mora prevladati nedaće i osobne demone kako bi postao prvak u londonskom boksačkom svijetu.

Film „Boxer“ dostupan je na Netflixu od 11. rujna.

Emily u Parizu: 2. dio 4. sezone

Emily ima sve što je ikad željela, ali je li to ono što joj treba? Od skijanja u francuskim Alpama do odmora u Rimu, spremna je za svoju sljedeću avanturu.

Uhvati drugi dio četvrte sezone „Emily u Parizu“ od 12. rujna na Netflixu.

Uglies

U futurističkom i distopijskom svijetu koji nameće estetsku operaciju s navršenih 16 godina, Tally se jedva čeka pridružiti ostatku društva. Ali kad joj prijateljica pobjegne, Tally kreće na misiju pronalaska koja mijenja sve što je mislila da želi.

U glavnoj ulozi je glumica Joey King koja se za ulogu Tally Youngblood pripremala više od 10 godina, otkako joj je sestra posudila istoimenu knjigu. Osim što je utjelovila Tally, King je izvršna producentica filma, čime ga je pomogla prenijeti na ekran.

„Uglies“ je dostupan na Netflixu od 13. rujna.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story

Dahmer je bio samo početak. 

U drugom nastavku antologijske serije „Monsters“, Ryan Murphy i Ian Brennan ekranizirali su slučaj koji je šokirao javnost tijekom 90-ih. Radi se o seriji koja prati braću Menendez koji su u kolovozu 1989. brutalno ubili svoje roditelje, oca Josea i majku Kitty, kao i događaje koji su prethodili i uslijedili nakon tih brutalnih ubojstava.

Tijekom suđenja, braća su kao razlog za ubojstvo svojih roditelja navela godine zlostavljanja. Međutim, tužitelji su tvrdili da je njihov motiv bio da se dočepaju obiteljskog bogatstva.
U glavnim ulogama su poznata lica poput Javiera Bardema, Chloë Sevigny, Nicholasa Alexandera Chaveza i Coopera Kocha, a serija je dostupna na Netflixu od 19. rujna.



Znaš li da od sada možeš iskusiti još više zabave, akcije i uzbuđenja jer A1 poklanja Netflix Osnovni paket na tri mjeseca novim i postojećim korisnicima? Promocija se odnosi na aktivacije uz mobilne tarife Savršena+ i Apsolutna te internet pakete Mega NET i Giga NET. Nakon isteka promotivnog razdoblja cijena Netflix Osnovnog paketa iznosi 4,99 € mjesečno. Više detalja saznaj OVDJE.

Foto: Netflix

Korisne značajke Samsung mobitela

Sve teme

Izvuci maksimum iz svog mobitela: Osam korisnih i manje poznatih značajki Samsung mobitela

Nakon što smo prošlog mjeseca pisali o iPhone trikovima, sada ti donosimo više o korisnim i manje poznatim značajkama na Samsung mobitelima.

Budući da Samsung pametni telefoni imaju pregršt korisnih funkcionalnosti, takva količina može ti otežati njihov pronalazak. Zato brojni trikovi ostaju neiskorišteni pa ne možeš izvući pun potencijal iz svoga uređaja.

U ovom blogu donosimo ti osam najkorisnijih trikova na Samsung mobitelima koji će poboljšati tvoje korisničko iskustvo, povećati razinu sigurnosti i olakšati život.

1. Podigni telefon za pokretanje

Tvoj mobitel može prepoznati da ga podižeš pomoću ugrađenog senzora, što znači da možeš odmah otključati uređaj, bez potrebe za pritiskanjem gumba za uključivanje.

Omogući tu značajku odlaskom u Postavke -> Napredne značajke -> Pokreti i geste pa uključi opciju Podigni za pokretanje.

2. Brže pokretanje kamere

Pokreni kameru na svom Samsungu bez otključavanja uređaja. Otiđi u Postavke -> Napredne značajke -> Bočni gumb i uključi Dvostruki pritisak. Nakon toga iz izbornika odaberi Brzo pokreni kameru pa fotkaj još brže.

3. Produlji vijek trajanja baterije

Maksimiziraj trajanje baterije na svome Samsungu u nekoliko klikova. Uđi u Postavke -> Baterija -> Štednja baterije. Tamo odaberi opciju Ograniči aplikacije i početni zaslon. Time se tvoj mobitel ograničava na odabrane aplikacije, pozadina postaje crna i zaustavljaju dodatne značajke poput rubnih ploča (edge paneli).

4. Sakrij privatne albume

Jedna od najboljih značajki aplikacije Galerija je mogućnost skrivanja albuma s osjetljivim sadržajem. To možeš učiniti otvaranjem aplikacije, klikom na karticu Albumi pa izbornika s tri točke. Potom klikni na Sakrij albume i odaberi sve albume koje želiš sakriti.

5. Automatsko brisanje screenshotova

Snimke zaslona (screenshotovi) koje dijeliš s drugima pohranjuju se u tvojoj Galeriji i zagušuju je. Tvoj mobitel može automatski brisati zajedničke snimke zaslona radi uštede prostora. Otiđi u Postavke -> Napredne značajke -> Snimke i zapisi zaslona i odaberi Izbriši nakon dijeljenja.

Da bi značajka radila, trebaš podijeliti snimku zaslona s alatne trake koja se pojavljuje odmah nakon što je uhvatiš. U suprotnom će snimka zaslona biti spremljena u tvojoj Galeriji kao i obično.

6. Pokreni SOS bljeskalicu

Samsung pametni telefoni dolaze sa skrivenom SOS bljeskalicom koja ti omogućuje da privučeš pozornost kada se izgubiš ili trebaš pomoć

Prvo otiđi u Postavke -> Zaslon pa uključi Rubne ploče. Uđi u taj izbornik pa klikni na Ploče i odaberi Alati.

Nakon toga otvori svoju rubnu ploču povlačenjem ručke sa strane zaslona prema unutra. Prijeđi prstom po ploči dok ne dođeš do ploče Alati, a nakon toga dodirni izbornik s tri točke na vrhu ploče i odaberi Svjetiljka. Dodirni gumb svjetiljke da je uključiš, a na dnu će se pojaviti SOS gumb koji trebaš kliknuti za početak slanja SOS signala.

Imaj na umu da ne možeš kontrolirati intenzitet svjetline kada je SOS značajka aktivna jer bi to smanjilo vjerojatnost da će te pomagač vidjeti.

7. Automatiziraj svoj mobitel

Načini rada i rutine (nekadašnji Bixby Routines) po mnogima su najpodcjenjenija značajka na Samsung mobitelima. Pomoću nje postavljaš naredbe koje tvoj mobitel automatski izvršava na temelju postavljenih uvjeta kao što su vrijeme, lokacija ili status uređaja. Značajci pristupi odlaskom na Postavke -> Načini i rutine.

8. Prilagodi zvuk svome sluhu

Ako kvaliteta zvuka na tvom Samsungu nije po tvojoj mjeri, uvijek možeš prilagoditi zvučni profil uređaja. Idi u Postavke -> Zvukovi i vibracija -> Kvaliteta zvuka i efekti -> Prilagodi zvuk.

Klikni na Testiraj moj sluh, a zatim na Započni za početak testiranja i zabilježi kada čuješ zvučni signal. Nakon što završiš s testom, daj naziv svome zvučnom profilu i pritisni Spremi za kraj.

Foto: Unsplash