Kolovoz na A1 TV-u: Ne propusti specijal o gangsterima, vrhunske dokumentarce i nepoznato o poznatima

#A1 svijet
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 01.08.2024.
Brightonska stijena na TV1000

Dug i aktivan ljetni dan najslađe je završiti opuštanjem ispred televizora. A kako bismo ti skratili vrijeme koje potrošiš na prebacivanje s kanala na kanal u potrazi za zanimljivim sadržajem, izdvojili smo najbolje serije, filmove i dokumentarce koji te tijekom kolovoza očekuju na A1 TV-u.

Saznaj nepoznate detalje iz života celebrityja, uroni u svijet nemilosrdnih gangstera i opusti se uz kadrove iz morskog svijeta.

Kolovoz na Maxu

Osim hvaljenih serija koje su zaštitni znak HBO-a, na streaming platformi Max pronađi i Discoveryjeve izvanredne priče iz stvarnog života i blockbustere filmske kuće Warner Bros.

Kolovoz na Max donosi novu sezonu HBO Original serije „Industrija“, portret holivudske legende „Elizabeth Taylor: Izgubljene snimke“ ispričan njezinim riječima, premijeru brazilske serije „Božji grad“ i još mnogo toga. 

Sezona gangstera

Svaka subota u kolovozu od 23 sata rezervirana je za sezonu gangstera na kanalu TV1000.

Zaroni u surovo podzemlje uz kultne filmove kao što su „Bande New Yorka", „Brightonska stijena", „Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške", „Psi iz rezervoara" i mnoge druge. 

Znaš li da se „Brightonska stijena" temelji na romanu Grahama Greenea i prikazuje britansku gangstersku scenu iz 1940-ih? Film „Bande New Yorka" redatelja Martina Scorsesea, u kojem je briljirao Daniel Day-Lewis, živopisno prikazuje rivalstvo bandi iz 19. stoljeća u kojem je briljirao Daniel Day-Lewis. Film „Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške“ lansirao je karijeru redatelja Guya Ritchieja i redefinirao britanski kriminalistički žanr zahvaljujući britkom humoru i munjevito brzoj radnji.

Uzbudljivi triler sa Seanom Pennom

U A1 Videoteci posudi hit film „Puls grada“ („Asphalt City“) sa Seanom Pennom u glavnoj ulozi. Radi se o trileru iz 2023. godine koji je režirao Jean-Stéphane Sauvaire, baziranom na knjizi „Black Flies“ autora Shannona Burkea.

Film istražuje učinke psihološke traume koju su doživjeli zaposlenici hitne medicinske službe u noći punoj adrenalina. Premijerno je prikazan na 76. Filmskom festivalu u Cannesu u svibnju 2023.

Kako do A1 Videoteke? Sve što trebaš učiniti jest stisnuti gumb „VOD“ na svom daljinskom upravljaču, pronaći ovaj film ili neki drugi sadržaj koji te zanima i neka zabava započne.

Fascinantni dokumentarci o oceanima

U A1 Videoteci pronađi i dokumentarce o morskom svijetu iz produkcije National Geographica.

„Soul of the Ocean“ istražuje složenost oceanskih ekosustava uz spektakularnu podvodnu kinematografiju. Saznaj više o zajednicama međusobno ovisnih morskih vrsta i ključnoj ulozi koju biološka raznolikost igra u održavanju zdravog oceana.

„Deep Sea Killers: Into The Dark“ otkriva neke od najnevjerojatnijih grabežljivaca u oceanu, od plićaka do mračnih dubina. A tko odnosi titulu najčudnije životinje ispod valova, saznaj u „Ocean's Weirdest“.

Policijske serije, istinite priče i nezaboravne drame

Ni tu nije kraj ljetnim novitetima u A1 Videoteci. Odaberi Pickbox NOW i pogledaj naslove ispunjene zabavom, smijehom i napetim trenucima. Od kriminalističkih drama do misterioznih trilera prema istinitim događajima, svatko će pronaći nešto za sebe. 

Naslovi koji su posebno izdvojeni su: nastavak kriminalističke serije „Inspektorica Ray“ („DI Ray“), premijera drame „Trokut smrti“ („Vanishing Triangle“) i emotivna priča „Cheyenne i Lola“ („Cheyenne and Lola“), uz mnoge druge klasike koji se uvijek mogu ponovno gledati.

Nepoznato o poznatima

Korisnike Obiteljskog paketa tijekom kolovoza očekuje zanimljiv serijal o poznatim osobama na kanalu Dox TV.

U dokumentarcu „To je Toma“ otkrij manje poznate detalje o životu Tome Zdravkovića, srpskog pjevača narodne glazbe, skladatelja i pjesnika, čovjeka koji je mnogima vječna inspiracija. Film obiluje ekskluzivnim fotografijama i snimaka nastalih tijekom Tomine plodonosne karijere zahvaljujući bogatoj arhivi koju posjeduje novinar Nikola Kankaraš koji je pružio nesebičnu pomoć tijekom snimanja ovog filma. „To je Toma“ uhvati na kanalu Dox TV 27. kolovoza u 23:05 sati.

Jedna od najvećih, ali i najkontroverznijih glazbenih ikona 21. stoljeća definitivno je Kanye West. U dokumentarcu „Nevolje s Kanyeom“ koji će se prikazati na Dox TV-u 15. kolovoza u 23:50 sati prisjeti se svih skandala, opasnih izjava i eksplozivnih intervjua ovog repera. 

Ne propusti i dokumentarac „Diana“ koji će se prikazati 27. kolovoza u 21:45 sati. Ispričan u sadašnjem vremenu, film se oslanja na do sada neobjavljena svjedočenja i rijetke arhivske snimke iz života tragično preminule princeze. Služeći se bogatim setom snimaka, fotografija i pisama ljudi koji su bili najbliži princezi, film slaže priču o njenom putu od učiteljice do princeze od Walesa. Ovaj epski dokumentarac, koji je režirala osvajačica Bafte, Jemma Chisnall, zavirit će i iza kulisa kako bi gledateljima pružio uvid u složeni život žene koja je istovremeno bila globalna superzvijezda, meta tabloida, supruga u turbulentnom braku, posvećena majka, ikona dobrotvornog rada i vjerojatno najproganjanija osoba na svijetu.



Još uvijek nemaš A1 TV? Naruči ga uz fiksni internet putem weba.

Preuzmi A1 Xplore TV aplikaciju i gledaj A1 TV na Smart TV-u, putem Android TV boxa ili samo pokreni omiljenu seriju na svom mobitelu ili računalu. TV usluga dostupna je u svakoj sobi, bez dodatnih instalacija i kablova.

Odaberi jedan od tri Osnovna TV paketa, a možeš aktivirati i Dodatne pakete po posebnoj cijeni. Osnovni paket možeš mijenjati jednom mjesečno u Moj A1 aplikaciji, a Dodatne pakete možeš aktivirati po želji.

Foto: TV1000

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Četvrta sezona Emily u Parizu

Sve teme

Noviteti na Netflixu u kolovozu: Ne propusti novu sezonu Emily u Parizu i crnohumornu seriju o grčkim bogovima

Svakoga mjeseca na Netflix stižu novi naslovi u kojima uživaju milijuni pretplatnika. Originalne serije i filmovi iz Netflixove produkcije iznenađuju svojom kvantitetom, ali i kvalitetom.

Dugi ljetni dani idealni su za uživanje pred ekranom i zato ti predstavljamo šest noviteta koji će tijekom kolovoza biti dostupni na Netflixu.

Sigurno ćeš pronaći nešto za sebe, bilo da se radi o prvom spin-offu „Spužve Boba Skockanog“ i nove sezone „Emily u Parizu“ do crne komedije o grčkoj mitologiji.

Saving Bikini Bottom: The Sandy Cheeks Movie 

Svi ljubitelji Spužve Boba Skockanog imaju razloga za veselje jer 2. kolovoza na Netflix stiže animirani film „Saving Bikini Bottom: The Sandy Cheeks Movie“, prvi u nizu spin-off filmova iz omiljenog crtića.

Radnja je ovoga puta centrirana oko Sandy Cheeks (Luna Frnjau) koja udružuje snage sa Skockanim nakon što je Bikini dolina izvučena iz oceana. Njih dvoje kreću u Lunin rodni Texas kako bi spasili voljeni grad iz ruku zlog direktora

Dobro poznatoj glasovnoj postavi pridružuju se novi likovi u izvedbi Johnnyja Knoxvillea, Craiga Robinsona i Wande Sykes.

Emily u Parizu (4. sezona) 

Nova sezona omiljene Netflixove serije bit će podijeljena u dva dijela, a premijera prve četiri epizode zakazana je za 15. kolovoza, dok ostale stižu 12. rujna.

Ako je suditi prema najavama glavne glumice Lily Collins, četvrta sezona donosi nekoliko obrata. „Iako će Emilyno srce uvijek ostati vjerno Parizu, njezin život ove sezone doživljava neke neočekivane obrate“, izjavila je za Netflix. Tvorac serije Darren Star poručio je da gledatelji mogu očekivati nove likove, puno romantike, ali i drame.

Osim toga, u seriji će napokon zavladati zima pa ćeš imati priliku vidjeti i hladnije lice Pariza koje može biti podjednako lijepo kao u ostala godišnja doba.

The Umbrella Academy (4. sezona)

Nova sezona serije koja prati braću i sestre superheroje dok pokušavaju razriješiti misterij očeve smrti na Netflix stiže 8. kolovoza.

Šest godina nakon resetiranja, klan Hargreeves suočava se s tajnim društvom i saznaje da bi najveća prijetnja svemiru... mogli biti upravo oni.

The Union

Mike (Mark Wahlberg), obični građevinski radnik iz Jerseyja, preko noći postaje špijun kada ga njegova srednjoškolska ljubav Roxanne (Halle Berry) regrutira za iznimno riskantnu tajnu misiju.

Ovu uzbudljivu akcijsku komediju uhvati na Netflixu od 16. kolovoza.

Kaos 

Označi 29. kolovoza u kalendaru jer tada na Netflix dolazi mitološka crnohumorna serija „Kaos“ koju potpisuju scenaristi serije „The End of the F***ing World“ i producenti „Černobila“.

Uvijek genijalni Jeff Goldblum glumi Zeusa, kralja bogova. Svemoćan, besmrtan i duboko paranoičan, potpuno je nesvjestan o postojanju urote koja ga planira svrgnuti s Olimpa.

Istovremeno, tri obična smrtnika počinju otkrivati povezanost s drevnim proročanstvom.

The Deliverance 

Ako voliš horore, na Netflixu od 30. kolovoza možeš pronaći „The Deliverance“, film koji je inspiriran istinitim događajem.

Kada samohrana majka Ebony preseli sa svojom majkom i djecom u novi dom, počnu se događati čudne stvari. Centar za socijalnu skrb sumnja da Ebony zlostavlja djecu, ali u pozadini svega zapravo su demonske sile. Zbog svega toga Ebony se mora boriti protiv sustava kako bi vratila djecu i protiv demona kako bi očuvala svoj život i duše svoje djece.



Znaš li da od sada možeš iskusiti još više zabave, akcije i uzbuđenja jer A1 poklanja Netflix Osnovni paket na tri mjeseca novim i postojećim korisnicima? Promocija se odnosi na aktivacije uz mobilne tarife Savršena+ i Apsolutna te internet pakete Mega NET i Giga NET. Nakon isteka promotivnog razdoblja cijena Netflix Osnovnog paketa iznosi 4,99 € mjesečno. Više detalja saznaj OVDJE.

Foto: Netflix

Kako produljiti trajanje baterije na iPhoneu

Sve teme

Želiš da ti baterija na iPhoneu duže traje? Uz ova četiri savjeta ćeš to postići

Kako svaka nova serija iPhonea postaje sve brža, veća i bolja, isto vjerojatno očekuješ i od trajanja baterije. Zato baterija kod većine modela traje oko jedan dan ili malo više, uz redovitu upotrebu.

Ali što ako jednu večer zaboraviš napuniti svoj iPhone? Ili ako si na putovanju i iscrpiš bateriju do krajnjih granica, ali želiš da još malo potraje? Puno je scenarija u kojima ti je potrebno da ti baterija duže potraje, a u nastavku ti donosimo četiri savjeta uz koja ćeš to postići.

Isključi aplikacije u pozadini

U postavkama svog iPhonea potraži „Osvježavanje aplikacija u pozadini“ i isključi aplikacije koje se ne trebaju stalno osvježavati u pozadini sustava.

Ali pripazi koju aplikaciju isključuješ jer onda nećeš dobivati njihove notifikacije, ali ćeš uštedjeti bateriju. Primjerice, ako isključiš Instagram, TikTok ili WhatsApp, neće ti dolaziti obavijesti i možda ćeš propustiti poruke koje ti pristižu.

Isključi Siri

Ako ne koristiš značajku „Hey Siri“, isključi je jer tvoj iPhone onda neće stalno slušati za Siri zapovijed i tako ćeš uštedjeti bateriju.

U postavkama pronađi „Siri i pretraživanje“ i odaberi „Isključi“. A ako želiš ponovno uključiti Siri, uvijek ti je dostupna držanjem gumba za zaključavanje.

Nemoj zatvarati sve aplikacije

Iako ti se ovaj savjet možda čini kontroverznim, Apple je u iOS-u usavršio multitasking. Točnije, aplikacije koje se ne koriste u pozadini jednostavno su stavljene u stanje mirovanja, sve dok se ponovno ne otvore.

Dakle, ako želiš uštedjeti bateriju na svom iPhoneu, upamti da ne moraš zatvoriti aplikacije jer ti to uz bateriju, troši vrijeme i resurse.

Uključi Low Power Mode

Ako ti je postotak baterije manji od 20 posto, a nisi ni blizu punjača, još uvijek možeš produljiti rad mobitela. Za početak možeš uključiti Low Power mode i tako smanjiti svjetlinu zaslona, optimizirati performanse uređaja i ograničiti mnoge aktivnosti koje se odvijaju u pozadini na tvom mobitelu.

Kada ti razina baterije dosegne 20 i 10 posto automatski ćeš dobiti upit o uključenju značajke Low Power Mode, ali možeš je omogućiti kad god želiš. Pronađi ga u postavkama pod izbornikom „Baterija“ i uključi ga. Ova značajka automatski se isključuje kad napuniš iPhone do 80 posto ili kada je ručno isključiš u spomenutom izborniku.

Foto: Getty Images